Om skydd av ekonomiska transaktioner och onlineköp

För att skydda konfidentiell data som du anger på webbplatser för banker och betalsystem (som bankkortnummer och lösenord till Internetbanker) samt förhindra att tillgångar stjäls vid betalningar online, ombeds du av Kaspersky att öppna sådana webbplatser i Skyddad webbläsare. Om du väljer alternativet att öppna webbplatsen utan skyddad webbläsare, uppmanar Kaspersky-programmet dig inte att öppna den webbplatsen i skyddad webbläsare under de kommande 50 minuterna.

Den skyddade webbläsaren är ett speciellt driftläge som skyddar din information när du använder din internetbank eller skickar betalningar på internet. Den skyddade webbläsaren startas i en isolerad miljö, för att förhindra att andra program injicerar sin kod i processen för den skyddade webbläsaren. Kaspersky-programmet skapar speciella profiler för webbläsarna Mozilla Firefox och Google Chrome, för att förhindra att tredjepartstillägg påverkar driften av Skyddad webbläsare. Programmet påverkar inte data som webbläsarna kan spara i de profiler som skapats för dem.

När du först öppnar den skyddade webbläsaren blir du ombedd att kopiera data, inställningar och plugin-program från din huvudwebbläsare. Efter att ha slutfört datamigreringen kommer Kaspersky inte att hålla din huvudwebbläsare och din skyddade webbläsare synkroniserade. Detta innebär till exempel att data som raderats från din huvudwebbläsare kommer att finnas kvar i Skyddad webbläsare. I det här fallet måste du vidta åtgärder för att radera samma data från Skyddad webbläsare.

Om du använder de Chromium-baserade webbläsarna Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, ellerr Internet Explorer, öppnas Skyddad webbläsare i ett nytt fönster.

Programmet använder Kaspersky Protection-tillägget för att tillhandahålla ett antal funktioner för Skyddad webbläsare.

Webbläsare som inte uppfyller programvarukraven kan inte köras i läget Skyddad webbläsare. I stället för dessa webbläsare startar antingen en Chromium-baserad Microsoft Edge eller en annan webbläsare som har blivit konfigurerad i programinställningar, i läget Skyddad webbläsare.

Det går inte att köra Skyddad webbläsare i dessa fall:

Köra Skyddad webbläsare i Yandex Browser

Kaspersky-programmet har stöd för att säkra dina finansiella transaktioner i Yandex Browser med några begränsningar. För att köra Skyddad webbläsare matar applikationen in ett specialskript i webbsidan (och trafik). Tillägget Kaspersky Protection är in te tillgängligt. Komponenterna Privat surfning och Skydd mot webbannonser fungerar men kan inte konfigureras i Yandex Browser.

Möjligheter med Skyddad webbläsare

När den skyddade webbläsaren används ger programmet skydd mot följande typer av hot:

Status för Skyddad webbläsare

När du öppnar en webbplats i Skyddad webbläsare, visas en ram runt webbläsarfönstrets kanter. Ramens färg indikerar skyddsstatusen.

Webbläsarfönstrets ram visar följande färger:

Om skydd mot skärmdumpar

För att skydda din data när du surfar på skyddade webbplatser, förhindrar Kaspersky Internet Security spionprogram från att ta otillåtna skärmdumpar. Skydd mot skärmdumpar är aktiverat som standard. Skydd mot skärmdumpar körs även om hårdvaruvirtualisering har inaktiverats.

Om dataskydd för urklipp

Kaspersky-programmet blockerar programs obehöriga tillgång till Urklipp när du gör betalningar på nätet, vilket förhindrar att kriminella kan stjäla dina uppgifter. Denna blockering är endast aktiv om ett otillförlitligt program försöker få obehörig åtkomst till Urklipp. Om du kopierar information manuellt från ett programfönster till ett annat (t.ex. från Anteckningar till ett ordbehandlingsprogram) så tillåts åtkomst till Urklipp.

Skydd för Urklipp körs inte om hårdvaruvirtualisering har inaktiverats på din dator.

Om Skyddad webbläsare startas i Microsoft Windows 10, kommer Kaspersky-programmet att blockera interaktion mellan grundläggande Windows-program och Urklipp.